Cum te pot ajuta cursurile de educație prenatală
Incă mai crezi ca educația prenatală e un moft? Că tu n-ai nevoie să înveți nimic despre naștere sau că informațiile pe care le găsești online sunt suficiente?
Lucruile nu stau chiar așa! Iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să urmezi cursul de educație prenatală HypnoBirthing.
1. Veți fi mult mai bine pregătiți pentru travaliu și naștere
Vi s-a confirmat faptul că s-a instalat o sarcină dar acum sunteți copleșiți de informații pe care până acum le-ați considerat irelevante… cum arată placenta și la ce folosește ea, ce se întâmplă efectiv în timpul travaliului, peridurală, epiziotomie, ora magică, alăptare… sunt doar o foarte mică parte din informațiile pe care le veți primi și pe care mă voi asigura că le veți înțelege la cursul de educație prenatală HypnoBirthing.
2. Viitorii tătici sunt la fel de importanți ca și viitoarele mămici
Credeți-mă, cu cât aveți mai multe informații, cu atât mai ușor vă va fi. Hormonii gravidei o pot lua razna uneori iar tatăl reprezenta sprijinul de care ea are nevoie. La cursul de educație prenatală, tăticul va asimila toate informațiile ce îl vor ajuta să rămână în control și să-și susțnă partenera într-un mod eficient.
3. Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice
Sarcina nu este o stare de boală și nu are neapărată nevoie de o dietă. Cu toate astea, sunt alimente care vor contribui la o mai bună dezvoltare a bebelușului, la fel cum sunt și alimente ce vor schimba starea de spirit a mamei. La fel și exercițiile fizice.
4. Veți experimenta un alt fel de travaliului
Este dovedit faptul că femeile care participă la cursuri de educație prenatală rămân cu o amintire mult mai plăcută despre travaliu și naștere. Folosind tehnicile de respirație, relaxare, vizualizare și masaj pe care le veți învăța veți reuși să trăiți nașterea mai blând, mai calm și cu mult mai puțină durere.
5. Veți avea mult mai multă încredere în voi
Învățând cum funcționează organismul tău și ce situații trebuie să eviți, atât în sarcină cât și în travaliu, veți ști să faceți cele mai bune alegeri pentru voi și copilul vostru. În plus, gravidei îi va fi mult mai ușor să recunoască și să înțeleagă semnalele pe care bebelușul sau organismul său i le transmite.
6. Veți afla ce trebuie să conțină bagajul pentru maternitate
Suzete, biberoane, scutece, tampoane, pompă de sân, creme, hăinuțe, medicamente, ceaiuri, scoică, sisteme de purtare… aveți idee câte dintre aceste obiecte sunt necesare și câte sunt absolut inutile? Le vom discuta rolul și utilitatea pentru ca voi să alegeți în cunoștință de cauză ce anume vreți, sau nu vreți, să folosiți.
7. Alăptarea
Ce, când, cât, cum, de ce. Și astea sunt doar primele întrebări primite ce-mi vin acum în minte. Alăptarea este, pe cât de naturală și firească, pe atât de controversată și temută. Din nou, aportul de informație de calitate își va spune cuvântul. Vom discuta nu doar de beneficii dar și despre toți factorii care ajută (sau nu) acest proces firesc.
8. Baby blues sau trăirile afective de după naștere
Trăirile afective intense și de multe ori contradictorii nu sunt ceva neobișnuit după o naștere. E totuși foarte important să puteți face diferența între ce este normal și ce ar trebui să vă îngrijoreze. Pregătirea mea, de psiholog, mă ajută să vă pregătesc pentru ce va urma dar și să vă susțin ori de câte ori este nevoie.
9. Un start bun în rolul de părinte
Cu cât veți fi mai bine pregătiți și mai puțin surprinși de ceea ce se va întâmpla în travaliu și naștere, cu atât mai multe sanșe aveți să treceți în următoarea fază a parentalității mai liniștiți și mai veseli. Veți avea mai multă energie să vă concentrați atenția asupra a ceea ce contează și mai multe sentimente pozitive față de noul rol.
10. Suport prelungit
Date fiind pregătirea și domeniul meu de activitate, ofer cuplurilor cu care lucrez suport psihoemotional și după venirea pe lume a bebelușului. În funcție de nevoile voastre, întâlnirile pot avea loc la cabinet sau chiar la domiciliul dumneavoastră.
Comentários